Persondatapolitik
 


Persondatapolitik

Den 25. maj 2018 trådte EU's persondataforordning i kraft med fokus på virksomheders håndtering af personlige data. I forbindelse med dine samtaler/behandlinger her på klinikken er det nødvendigt, at jeg noterer og behandler oplysninger om dig - det gælder psykologregninger, opbevaring af dine personlige informationer. Oplysningerne anvendes til brug for en god og sikker behandling af dig og de administrative funktioner, der er forbundet hermed.

1

Som autoriseret psykolog er jeg underlagt psykologloven, hvilket betyder, at jeg fra 1.7.2017 er forpligtet til at opbevare journaler og notater m.v. i fem år - gældende fra seneste notat i journalen, jf. journalbekendtgørelsen. I særlige tilfælde kan journalen opbevares længere. Jeg har pligt til at opbevare dine oplysninger sikkert og fortroligt.

2

Efter sundhedsloven har jeg tavshedspligt om dine helbredsmæssige og andre følsomme forhold. Det kan være nødvendigt at udveksle dine helbredsoplysninger med samarbejdspartnere. Videregivelse af helbredsoplysninger uden for klinikken må som udgangspunkt kun ske med dit samtykke. I særlige tilfælde kan der efter reglerne i sundhedsloven ske videregivelse uden samtykke. Det vil typisk være til andre sundhedspersoner, f.eks. din egen læge, hvis der er risiko for alvorlig skade på dig selv eller andre. Formålet er at forebygge skaden. Eller, hvis der er alvorlig mistanke om, at et barns udviklingsbetingelser er i fare, har jeg underretningspligt.

3

De oplysninger, jeg har registreret til brug for afregningsformål, udveklses med betalingsformidlere i det omfang, det er nødvendigt for at gennemføre betalingerne. Jeg kan også registrere andre oplysninger om dig til brug for afregningsformål. Disse oplysninger noteres med hjemmel i databeskyttelsesforordningen. Dvs. hvis din behandling helt eller delvist betales af andre end dig selv, f.eks. hvis staten, din region eller kommune, et forsikringsselskab eller arbejdsgiver betaler, kan jeg modtage helbredsoplysninger om dig fra andre, ligesom jeg vil videregive oplysninger jvfr. Jeres aftale ellers kun om f.eks. samtaledato til den, der skal betale. Oplysninger til brug for afregningsformål opbevares så længe, det er nødvendigt af hensyn til afregning, bogføring og revision.

I forbindelse med dine samtaler og behandlinger skal du også tage stilling til, om du mundtligt giver mig fuldmagt til, at jeg kan indberette din betaling til Sygeforsikringen "danmark".

4

I forhold til mailkorrespondance anbefaler jeg dig, at du ikke sender cpr. nr. eller personfølsomme data til mig på almindelig mail. Ved fremsendelse af personfølsomme data vil mailen være krypteret.

5

Hvis der er behov for, at jeg kommunikerer uden for klinikken via tlf./SMS kan dette foregå på almindelig SMS, idet de seneste udgaver af iPhone oplyses at være sikret. Korrespondancen kan også ske via app'en "signal", som kan downloades gratis. Indehaverne af denne app oplyser, at korrespondance foregår krypteret og opfylder EU-reglerne.

Du kan hente app'en gratis på deres hjemmeside ved at klikke her.

6

Som nævnt under pkt. 1 er jeg forpligtet til at føre journal. Du vil altid kunne få indsigt i de oplysninger, jeg har registreret om dig. Efter autorisationsloven må jeg ikke slette oplysninger i din journal, men hvis du mener, at der er fejl i journalen, kan du bede om, at der laves en tilføjelse.

7

Hvis du er utilfreds med håndteringen af dine oplysninger om dig, vil jeg gerne vide det og om muligt ændre det, du er utilfreds med. Klager over behandlinger af dine personoplysninger kan indgives til Datatilsynet. Du kan finde nærmere oplysninger om Datatilsynet på www.datatilsynet.dk. Tilsyn med reglerne i sundhedslovgivningen føres af Styrelsen for Patientsikkerhed. Du kan finde styrelsens kontaktoplysninger på www.stps.dk.




Utilsigtede hændelser og klagemuligheder

Har du oplevet, at noget er gået galt i forbindelse med din behandling hos mig, en såkaldt utilsigtet hændelse, vil jeg meget gerne have dette at vide, så jeg kan lære af mine fejl og sikre en håndtering af og en opfølgning på den utilsigtede hændelse.

Jeg vil i denne forbindelse informere dig og dine pårørende om mulighederne for at kunne rapportere den utilsigtede hændelse. Du kan indberette hændelsen til Psykolognævnet, som behandler klager over autoriserede psykologer ligesom du kan indberette hændelsen til Styrelsen for Patientsikkerhed, Islandsbrygge 67, 2300 København S. www.stps.dk/uth

Det er også muligt at søge erstatning, hvis du har lidt skade i forbindelse med din behandling og her kan du henvende dig til Psykolognævnet, som behandler klager over autoriserede psykologer og læse mere herom via Ankestyrelsen. https://ast.dk/